Julklappar

Klockan ringde 08,30 men vi var alldeles för trötta för att gå upp. Vid 09,05 rusade vi upp med känslan av panik för att vi försovit oss. Vi kom i alla fall hemmifrån i tid! :)
Vi gick till sjukhuset för att jag skulle ge blod. Allt gick bra, jag mådde bra efteråt!
Sedan gick vi in till stan och fixade lite små saker, ladda busskort med mera.
11,00 hade jag tid hos kiropraktorn P, allt gick bra där med.

Mötte Jennifer på stan och efter lite strul inne på klockaffären fick Jennifer sin klocka : ) Vi köpte lite julklappar till sambons syster, mamma och farmor! Nu ska jag snart göra ett fint paket av det också! 
Känns skönt att ha några julklappar klara redan, tiden går fort och jag har en del jobb i december. Bas åker och jobbar på onsdag nästa vecka så då lämnas jag kvar med resten av ansvaret! :O

Vill ni ha lite kul julklappstips så gå in på dessa internetsidor och kika lite! :) 
 
    www.coolstuff.se  
    www.liveit.se  
    www.mixin.se

Om ni inte gillar att göra orders på internet så kan ni ju alltid få lite tips eller så finns det ju alltid LAGERHAUS (ifall ni bor i närheten av en sådan affär såklart!)

Nu ska jag se finalen av singingbee celeb och sedan slå in julklappar!


Löning

Jajjamensan, det är löning imorgon...eller för att vara exakt så sker väl överföringen om 25 minuter! =)
Då ska det betalas räkningar, hyra, mobil, internet, boxer, gym, postkod med mera. Det är ju det tråkiga med hela lönen, att man ser hur summan minskar och minskar!! Ajja jag får fortfarande vara glad att jag har ett jobb och någonstans att bo. Vem vet hur det blir med det efter nyår?
Idag fick jag i alla fall besked om att jag får vara kvar till den 10 januari så det känns skönt men sen då?

Jag försöker att leva i nuet och att spara så mycket som möjligt men innan jul så vet ni väl alla att det är svårt att spara pengar!!

Mamma vad önskar du dig i födelsedagspresent? Va svårt att hitta på både en bra födelsedagspresent och dagen efter ska det vara en bra julklapp!! :D LYCKOST!!

På eftermiddagen, efter jobbet och middagen mådde jag inget bra alls. Visste inte vad som var fel och kunde inte sätta ord på vad det var som kändes fel. Mådde inte bra helt enkelt. Jag och Bas bestämde oss för att gå en promenad i alla fall, 45 minuter blev det. Skönt väder, bra sällskap och lugnt och tyst ute. Kunde det bli bättre?? Promenaden satte fart på magen och jag mådde betydligt bättre då vi kom hem!! Tänk vad en promenad kan göra?!  : )

Nu drar det i ögonlocken, så efter att jag tvättat ansiktet, borstat tänderna, plockat undan lite, pratat med Bassie om hur vi ska planera vår dag imorgon (fullspäckad dag!) då kan jag ÄNTLIGEN sova. Sovmorgon till ca 09.00

Tudiloo


Om jag kunde drömma

Det har ju blivit en stor succé med TWILIGHT böckerna och de 2 filmerna som har kommit ut.
Jennifer lånade ut första boken, om jag kunde drömma till mig för ett tag sen, jag måste erkänna att man fastnar för den dirket. Nu har jag inte många sidor kvar och hoppas jag blir klar snart!! :) Då är det dax för första filmen och sedan andra boken och andra filmen! :)


JULPYSSEL

Äntligen har jag kommit igång ännu mer med årets julpyssel.
Denna gång en ljuslykta, både fin och enkel att göra. :)

Du behöver:
- Sockerbitar
- En kartongbit
- Sax
- Folie
- Penna
- Lim
- Ett värmeljus


Rita en cirkel (cirka 10 cm i diameter) på kartongbiten...


...och klipp ut den.


Vira in cirkeln i foliepapper


& börja limma på sockerbitar


Bygg på i 3 "våningar" och vänta sedan en stund tills limmet torkat.
Tänd ett ljus sen är det klart!

 

 


Veckans bild

Jag och Bas åkte till IKANO för att kika lite förra veckan. Jag hade slängt våran gamla toalettborste för att den var lite äcklig, så vi var på jakt efter en ny.
Vi tänkte köpa en inne på IKEA men när vi stod där uppe på Åhlens och Bas tittade på tv-spel så gick jag runt lite. Han där uppe var på min sida den dagen, jag hittade den grymmaste toalettborsten någonsin!!!!

Take a look

 

 


Framkallning, storstädning, julstämning

Just nu sitter jag och framkallar bilder från vår resa i Egypten. Vi har bara skjutit upp det men nu kände vi att det var på tiden! :)
Vi tog med lite olika minnen från Egypten som vi också ska sätta in i albumet, jag hoppas och tror att det kommer bli super fint!!

Idag började dagen med en rejäl STORstädning. Jag drog på mig ett par handskar och plockade ut allt från badrummet, hämtade alla rengörings produkter som jag tyckte behövdes. Sen tog jag Bas gamla tandborste och satte igång att skura!! För första gången städade jag så noga att jag använde en tandborste, men jag rekomenderar det faktiskt. Man kommer åt bättre så att städningen ger bättre resultat, tar lite längre tid men det är det värt.



Efter typ 1,5 timme var jag klar med; dusch, toalett, handfat, golv och väggar. *puh*


På bilden: Se så jag sliter med tandborsten!! Ha ha



Sebbe övade på att knyta en slips!! : )

Vi åkte hem till mamma (pappa är på väg hem från Holland) och fikade en stund och lämnade tillbaka bilen som vi lånat i helgen. Efter det gick vi ner till källaren och tog upp våra julkartonger! Julstämningen kommer krypande och jag diggar det!

Ikväll ska vi nog slappa och julpyssla lite kanske, imorgon väntar nya äventyr, får se vad det blir!
Måndag = ledig dag för EMELIE :D



Elisabet

Japp, idag är det Elisabet och Lisbet som har namnsdag. GRATTIS alla med nåt av dessa namn!

Emelie Hanna ELISABET Petersén
Jag har ringat in det i min almanacka men jag hade glömt bort det. Fick ett kort av mamma och pappa (och Offta såklart) på posten idag. Blev jätteglad. TACK snälla ni.
Farmor ringde också och gratulerade, det var ju bara att gratta tillbaka eftersom det är av henne och hennes mamma som jag fick namnet. =) 

Idag har jag och Bas julpysslat lite, bilder kommer imorgon!  

 


Positiva och negativa nyheter

(Sitter vid en dator utan "prickarna" i fall ni undara over nagra lustiga ord)

Ska vi borja med de trakiga?

Den 31 december blir jag arbetslos! :( Till en borjan tankte jag mer, ahh..det kommer losa sig pa nagot satt..jobb finns det ju alltid. MEN det ar ju det, det inte finns. Hog arbetsloshet, dalig ekonomi med mera med mera..
Har de senaste timmarna / dagarna funderat mer och mer pa detta. Vad ska jag ta mig till? Hur ska det ga med var lagenhet? Maste jag kanske flytta hem till mamma och pappa igen? 100 000 fragor och inga svar. Jattejobbig situation!

Saaa, damer och herrar, vet ni nagon arbetsplats som soker underskoterskor eller liknande sa PLEASE tell me. I need it.

Nu till lite mer (eller mycket mer positiva)
For det forsta sa vann LHC idag hemma mot DIF och det ar hur bra som helst! :)

JAG OCH BAS HAR FORLOVAT OSS!!! (L)

Sitter just nu med en drink i handen..firar att det ar fredag imorgon!!

PUSS


6 månader

Aa 6 månader exakt har det gått idag sedan jag opererades! Det röda/rosa från ärret syns fortfarande lite grann men det har blivit betydligt bättre!
Fick inte veta förens efter operationen att såret/ärret kommer att synas lång tid efter, det kan ta upp till ett år!! Anyway, jag är såklart glad att jag mår bra, operationen lyckades och jag lever!!

Idag har dagen rullat på som vanligt. Gick upp tidigt idag, p-möte stod i almenackan 9-11. Cyklade som en galning in till stan igen för att besöka Dr Peter (kiropraktorn) & självklart, för att jag sa till honom att det kändes redan mycket bättre i ryggen så sitter jag här just nu med ryggbesvär!! :( Det är olidligt...

När jag kom hem svettig och dan hade pojken dukat bordet och stod och gräddade de sista plättarna! Det smakade hur gott som helst!!! Skönt att komma in från kylan och få nygjorda plättar! ; )

Cyklade till jobbet på fritids, där jag möttes av diverse problem dirket. (Sjukdomar, larmfel, telefonfel)
Efter ett par LÅNGA timmar men ändå långsamma, cyklade jag hem igen.

Mat IGEN! :) Denna gång fläskfilé, potatis, wokgrönsaker och brunsås. Jag tog på mig diskrollen eftersom jag inte hjälpte till med lunch eller middag.

Cykel IGEN, denna gång till mormor och morfar för fika!! Hur mysigt som helst, vi pratade, fikade och tittade på bland annat bonde söker fru!

Cykel hem och en varm kopp med choklad kändes lockande!

God Natt alla nattugglor, nya äventyr imorgon igen! =)

Long time no see

Jag åkte ner till IKEA och bytta jackan på lördagen...kändes som det ända rätta att göra.



Så här ser den ut! STOR, VARM OCH SKÖN! : )

I lördags spenderade jag dagen med mamma, mormor och farmor. På kvällen hängde jag med mormor och morfar! :) Vid 23 åkte jag och hämtade BAAAASSS på flygplatsen!!! 

I söndags åkte vi och handlade på ÖB och på ICA, i know, väldigt skojjigt, men dock så behövligt. 
Vi var bjudna på middag hos mormor och morfar med hela släkten, som vanligt på fars dag!! :) 
Mellan maten och efterrätten tog Bas, mamma, pappa, Björn och jag bilen för att lämna blommor på min farfars grav!! Det blev väldigt vackert..ångrar att jag inte tog några kort. 2 vita rosor, en stor fin vit blomma och lite grönt runt om!

Idag har ASTA från RosenSerien varit här, hon visade lite olika hudvårdsprodukter.
Jag måste erkänna att jag gillar produkterna väldigt mycket, inga konstiga ämnen i utan endast från naturen och ämnen som är bra för kroppen.
Idag köpte jag handkrämen, deodoranten (UTAN ALIMINIUM, som tydligen kan framkalla cancer!!) och peeling krämen! På köpet fick jag make up krämen också!
Nu kommer jag bli grymt vacker!!









Alla var så läckra i sina vita mössor och 1000 olika slags krämer. Men kul hade vi och det är ju det som är det viktigaste. Eller hur?

Nu ska jag sova så jag orkar sitta på p-möte imorgon och sedan jobba på Malma fritids.

GOD NATT!

Nu är jackan min!

YES BABY!
Jag har hittat en jacka som jag faktiskt tycker om! Dock är jag lite osäker om jag borde byta till en annan storlek, provade jackan med en tunn kofta. Sen kom jag hem och kom på att jag nog kommer ha lite tjockare tröjor under jackan i vinter! =)
Bilder kommer imorgon!
Mamma köpte en jäääääättefin scarfs till mig också! Den kommer passa sjukt bra till min nya jacka. Underbart, nu slipper jag börja frysa så fort jag går ut!


G force

Jag har varit och kollat på bio idag med jobbet, G force.
Jag hade inga höga förväntningar på den filmen, jag trodde den skulle vara rätt så trist. MEN faktiskt så var den rätt värd. : ) Den handlade om några marsvin som är smarta agenter. Självklart är det också några skurkar som försöker sätta stopp på marsvinen och gissa vilka det är som vinner fighten i slutet?? : )

Igår..torsdags..då hade jag min lediga idag den här veckan. Först hade jag en ordentlig sovmorgon, riktigt skönt och välbehövligt!!
Träffade Siri på stan efter lunch, planen var att köpa skor, jacka och en klänning. Som vanligt har man med sig allt annat än det som var planerat. Köpte leggins, en svart eyeliner och nagellack! ;) lyxigt värre..

Vi var duktiga och bakade en kladdkaka, den vart inte så kladdig som vi önskade men den slank ner ändå!!
Vi körde stenhårt på att gå ut efter matlagningen, (nugets och hamburgare) vi satt hos Siri och taggade " I gotta feeling" 
Allt var på topp tills jag fick ett glas med nån banantjosan, fyyy så hemskt, mådde riktigt dåligt efter det. Vi gick i alla fall till SLIVER och visade ett par dansmoves innan jag cyklade hem.

Idag har dagen rullat på som vanligt.
Kiropraktorn 9,15 (har nerver som sitter i kläm i kotorna tydligen :/ )
Jobba 10-17 (Handledning, p möte bio cykla hem)

NU väntar mamsen, vi ska ner till IKANO en sväng för att ännu en gång leta efter en jacka!!!

Ja ser det snöar, ja ser det snöar..

..vet inte om jag ska fortsätta meningen med "det var väl roligt hurra" eller "det var ju grymt tråkigt bläää"
Kul på ett sätt eftersom det alltid är lite mysigt med snö, men samtidigt tycker jag att det är lite föör tidigt.

JAG TOG SVININFLUENSA SPRUTAN I MÅNDAGS!!!

Det var något jag var relativt säker på att jag INTE skulle göra, men efter ett par samtal med dels mamma och dels en läkare tog jag sprutan. Det gjorde inte så ont, ett litet stick bara, förväntade mig MASSA smärta, feber, sängliggande med mera.
Efter första dagen hade jag bara lite ont i armen men inget mer. Idag däremot har jag frusit något otroligt mycket.

Just nu sitter jag här och huttrar jättemycket, velar mellan Greys Anatomy och en HEEEEET dusch.

Har varit hos kiropraktorn idag, det visade sig att jag har någon nerv i kläm och lite andra småstörningar i ryggen, får mer info på fredag.
Känns skönt att jag äntligen tog tag i det och gick och kollade upp det, har ju haft besvär ett tag.
Jag åkte in till akuten i sommras på grund av ryggsmärtor vid skuldran, de sa att det var något med magmunnen så jag fick tabletter mot det, idag sa min kiropraktor att det var en nerv och INTE magmunnen.
Då känner man ju att man får lite mindre respekt för läkarna, kunde de inte ha remitterat mig till en kiropraktor då?

See ya!

RSS 2.0